Πώς να αντιμετωπίσετε τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Τα βρώμικα χέρια μπορούν να προκαλέσουν παρασιτικές λοιμώξεις

Η εξάπλωση των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα στη σύγχρονη κοινωνία ανησυχεί πολλούς, αν και όλοι θέλουν να πιστέψουν ότι αυτό το πρόβλημα θα τα αντιμετωπίσει. Ωστόσο, τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δεν είναι ενθαρρυντικά: περίπου το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού μολύνεται από παράσιτα.

Φυσικά μπορούμε να ελπίζουμε για αυτό το εκτιμώμενο 5% και να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας σε πιο τολμηρούς αναλυτές που λένε ότι το 100% των ανθρώπων έχουν παράσιτα. Αλλά είναι καλύτερα να κατανοήσετε τη ρίζα του προβλήματος και να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα.

Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Η φύση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι μικροοργανισμοί να ζουν στο σώμα μας, πολλοί από τους οποίους είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Για παράδειγμα, δεκάδες είδη βακτηρίων ζουν στο γαστρεντερικό σωλήνα που τρέφονται με χωνευμένα τρόφιμα.

Ανάμεσά τους μπορεί να υπάρχουν πολύ επικίνδυνα πλάσματα όπως το Staphylococcus aureus ή το Candida, τα οποία πρέπει να προστατευτούμε από ασθένειες. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι σημαντικό το σώμα να διατηρεί απλά τη σωστή ισορροπία μεταξύ καλών και κακών βακτηρίων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση των παρασίτων στο σώμα.

Είναι διαφορετικό θέμα όταν, λόγω της εξασθενημένης ανοσίας λόγω αντιβιοτικών ή ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής, αυτή η ισορροπία διαταράσσεται και το σώμα μας δέχεται επίθεση από παράσιτα.

Τότε οποιαδήποτε επιρροή του εξωτερικού περιβάλλοντος, ακόμη και αν είναι μολυσμένος αέρας, νερό, τρόφιμα (ωμό κρέας, άπλυτα φρούτα και λαχανικά), μολυσμένα κατοικίδια, άλλα άτομα ή ακόμη και κουνούπια, μπορεί να προκαλέσει την παρουσία παρασίτων στο σώμα, καταστρέψουν το σπίτι τους και πληρώστε για όλη μας την καλοσύνη με τοξικές ουσίες

Οι επιστήμονες λένε ότι έως και 100 διαφορετικοί τύποι παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να ζουν ταυτόχρονα στο σώμα - από επιβλαβείς μικροσκοπικές αμοιβάδες έως σκουλήκια αρκετά μέτρα μακριά - τι φρίκη! Επιπλέον, μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε: στο έντερο, στο συκώτι, στους πνεύμονες, στην καρδιά, στον εγκέφαλο, ακόμη και στα μάτια.

Πώς ξέρετε εγκαίρως ότι δεν είμαστε μόνοι; Με άλλα λόγια, πώς μπορεί να προσδιοριστεί η παρουσία παρασίτων;

Σημάδια παρουσίας παρασίτων

Τα συμπτώματα που υποδηλώνουν την παρουσία παρασίτων μπορεί να διαφέρουν πολύ. Και με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με απροσδόκητους επισκέπτες. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν:

έχετε
 • χωρίς πόνο στην κοιλιά, το κεφάλι, τους μύες, τις αρθρώσεις.
 • ανορεξία, μετεωρισμός και κόπρανα;
 • αδυναμία, κόπωση, ευερεθιστότητα, φόβος.
 • προβλήματα με το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά (ρωγμές, φαλάκρα);
 • Κνησμός του δέρματος καθώς και κνησμός στον πρωκτό.
 • χωρίς αύξηση βάρους με καλή όρεξη.
 • η παρουσία αλλεργικών αντιδράσεων.
 • Απουσία θετικού αποτελέσματος κατά τη μακροχρόνια θεραπεία για διάφορες ασθένειες, ακόμη και με κρυολόγημα.
 • ανήσυχος ύπνος, πνίξιμο των δοντιών και σάλιασμα στον ύπνο
 • περίσσεια πρωτεΐνης στο αίμα και έλλειψη βιταμινών Α, Β6, Β12, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο
 • κακή αναπνοή με υγιή δόντια;
 • έντονη λαχτάρα για ζάχαρη.

Εάν ανησυχείτε για κάποια από αυτές τις λίστες, είναι πολύ πιθανό τα παράσιτα να ζουν στο σώμα σας.

Για όσους αναπνέουν απλά επειδή αυτά τα συμπτώματα δεν έχουν καμία σχέση με εσάς, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είστε απαλλαγμένοι από αυτήν την καταστροφική καταστροφή (ακόμα κι αν είστε ασκητής που τρώει μόνο επεξεργασμένα λαχανικά και φρούτα, που δεν εγγυάται τίποτα).

Το γεγονός είναι ότι τα παράσιτα τείνουν να επιβιώνουν και να πολλαπλασιάζονται στον άνθρωπο. Επομένως, δεν είναι κερδοφόρο για αυτούς να παραμείνουν μακριά, προσπαθούν να καθίσουν ήσυχα (ειδικά αν κάνετε εξετάσεις). Επομένως, εάν θέλετε να μάθετε με βεβαιότητα εάν υπάρχουν παράσιτα στο σώμα, πρέπει να τα αναζητήσετε πολύ και σκληρά.

Παρόλο που υπάρχει ευκολότερος τρόπος: Απαντήστε θετικά στις ακόλουθες ερωτήσεις και η διάγνωση (χωρίς λεπτομέρειες) είναι έτοιμη:

 • Πλένετε πάντα τα χέρια σας (με σαπούνι και ζεστό νερό) πριν φάτε;
 • Πλένετε αυγά, φρούτα και βότανα με σαπούνι;
 • Έχετε δει σημάδια παρασίτων στην οικογένειά σας;
 • Το νοικοκυριό έχει γάτα ή σκύλο;
 • Τρώτε άψητα κρέατα, ωμά, άλατα ψάρια;

Τι γίνεται αν υποψιάζεστε ότι έχετε παράσιτα;

Φυσικά πρέπει να κάνουμε θεραπεία και πρόληψη. Για αυτήν την περίπτωση, η φαρμακευτική βιομηχανία διαθέτει πολλά διαφορετικά φάρμακα για να αντιμετωπίσει τους επισκέπτες. Ένα πρόβλημα είναι ότι αυτά τα φάρμακα μειώνουν περαιτέρω την ασυλία σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε παράσιτα, υπάρχει ένας άλλος τρόπος - παραδοσιακές συνταγές ιατρικής που όχι μόνο θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα, αλλά και να αποκαταστήσετε τη λειτουργία όλων των οργάνων και συστημάτων. Θα σας πούμε περισσότερα για τέτοιες μεθόδους.

Λαϊκές θεραπείες κατά των παρασίτων

Όπως γνωρίζετε, δεν ανέχονται όλα τα παράσιτα υψηλές θερμοκρασίες σώματος, ένα πολύ όξινο περιβάλλον, αφυδάτωση και υπεριώδεις ακτίνες. Σε αυτή τη βάση, παρασκευάζονται οι περισσότερες συνταγές για λαϊκές θεραπείες για παράσιτα.

Αντιμετώπιση παρασίτων με κρεμμύδια και σκόρδο

Θεραπεία των παρασίτων με πυρετό

Τα φυτά με πικρή και πικάντικη γεύση αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτά είναι σκόρδο και κρεμμύδια, τζίντζερ και μουστάρδα, χρένο και κόκκινη πιπεριά. Επιπλέον, έχουν αντισηπτικό αποτέλεσμα, σκοτώνουν τα παράσιτα στον άνθρωπο και καθαρίζουν τα αγγεία των επιβλαβών ουσιών.

Σκόρδο

Το σκόρδο με ψημένο γάλα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για όλους τους τύπους σκουληκιών. Για να έχετε το αποτέλεσμα, πρέπει να πάρετε 10 σκελίδες σκόρδο μαζί με ψημένο γάλα (μπορείτε να τα πιείτε με κεφίρ) και μετά από 2 ώρες πάρτε καθαρτικό.

Παρεμπιπτόντως, οι θεραπευτές συμβουλεύουν να μην μασούν το σκόρδο, αλλά να το καταπιούν ολόκληρο έτσι ώστε να μην μπορεί να αφομοιωθεί στο στομάχι αλλά στα έντερα.

Το κλύσμα σκόρδου είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των παρασίτων. Για να το προετοιμάσετε, πρέπει να βράσετε ένα μεγάλο σκόρδο σε ένα ποτήρι γάλα. Βάζετε ένα κλύσμα με μια παρασκευή και πηγαίνετε στο κρεβάτι. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 7 ημέρες.

Ως λαϊκή θεραπεία κατά των παρασίτων, χρησιμοποιείται επίσης βάμμα κονιάκ-σκόρδου, το οποίο παρασκευάζεται από 1 λίτρο κονιάκ και 400 γραμμάρια σκόρδου. Το μείγμα εγχύεται σε σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες. Τότε είναι έτοιμο για χρήση.

τόξο

Οι εγχύσεις κρεμμυδιών χρησιμοποιούνται συχνά στη λαϊκή ιατρική για την καταπολέμηση των παρασίτων. Για να το προετοιμάσετε πρέπει να κόψετε ένα κρεμμύδι, να το βάλετε σε ένα θερμό και να ρίξετε ένα ποτήρι βραστό νερό. Μετά από 12 ώρες, το φάρμακο μπορεί να ληφθεί με άδειο στομάχι (μεθυσμένο εντελώς). Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10 ημέρες.

Οξύ περιβάλλον

Το όξινο περιβάλλον είναι ένας άλλος παράγοντας που βοηθά στην καταπολέμηση των παρασίτων. Για να δημιουργήσετε ένα αυξημένο όξινο περιβάλλον στο σώμα, αρκεί να καταναλώνετε όξινα τρόφιμα όπως το λάχανο τουρσί, οι ξινοί χυμοί (ο χυμός λάχανο τουρσί και ο χυμός καρότου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί εδώ), sbitni, kvass κ. λπ.

Ας μιλήσουμε για την παραγωγή αντιπαρασιτικών sbitn. Πρέπει να πάρετε 1 βάζο μελιού και να το διαλύσετε σε 1 λίτρο νερό. Μετά από αυτό, αφήστε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, τζίντζερ, κάρδαμο και δάφνη και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Πάρε ζεστό.

Πικρά αφεψήματα κατά των παρασίτων

Αφυδάτωση

Μπορείτε να καταπολεμήσετε τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα με αφυδάτωση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη ζωή ενός μικροοργανισμού. Όχι μόνο πρέπει να κάνετε χωρίς πόσιμο νερό, αλλά και ορισμένα βότανα με πικρή γεύση. Πρόκειται για αψιθιά, γαρίφαλο, γαρίφαλο κ. λπ.

Αυτά τα φαρμακευτικά βότανα χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρασκευή ενός «τριάδα» (μερικοί άνθρωποι προσθέτουν επίσης βάμμα καρυδιάς εδώ) με την αναλογία: 1 g μαυρίσματος σε σκόνη, 200 mg σκουριάς σε σκόνη, 0, 5 g σκόνη γαρίφαλου για 1 δόση. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 1 εβδομάδα.

Άλλοι τρόποι καθαρισμού του σώματος των παρασίτων

Στη λαϊκή ιατρική, είναι πολύ δημοφιλές να καθαρίζετε το σώμα των παρασίτων με σπόρους κολοκύθας. 300 g σπόρων λαμβάνονται με άδειο στομάχι με μέλι (ή πλένονται με ζεστό γάλα). Μετά από 2 ώρες πρέπει να πάρετε καθαρτικό.

Ο καθαρισμός με κουκουνάρι είναι επίσης αποτελεσματικός. Συνιστάται να τρώτε 100 g ξηρών καρπών καθημερινά για 2 μήνες και να τα μασάτε καλά.

Όπως γνωρίζετε, τα ρόδια, τα σταφύλια και τα καρπούζια είναι πολύ καλά στην καταπολέμηση των παρασίτων, επειδή η χρήση τους δεν απαιτεί ειδικές συνταγές και το αποτέλεσμα μπορεί να φανεί μετά από μερικές ημέρες.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλές είναι οι συνταγές για λαϊκές θεραπείες για τα παράσιτα, πρέπει να θυμάστε ότι εάν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, δεν θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα στο σώμα, προτείνουμε λοιπόν:

 • Είναι επιτακτική ανάγκη να λαμβάνετε καθαρτικό για να ξεπλύνετε τους νεκρούς οργανισμούς και τις επικίνδυνες τοξίνες.
 • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αποφύγετε τροφές που "αναζωογονούν" και πολλαπλασιάζουν τα παράσιτα: ζάχαρη, κρέας, λευκό αλεύρι κ. λπ. Διαφορετικά, οι προσπάθειές σας μπορεί να είναι άχρηστες.
 • Να αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα με όλη την οικογένεια, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την εξάλειψη επιβλαβών οργανισμών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε πώς αντιμετωπίζονται τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα και ευχόμαστε καλή υγεία και μακροζωία σε εσάς και την οικογένειά σας.