Πώς να αναγνωρίσετε τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Τι παράσιτα μπορούν να ζήσουν στο ανθρώπινο σώμα

Είναι συχνά δύσκολο να προσδιοριστεί η παρουσία παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα. Είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνετε μόνοι σας. Δεδομένου ότι στα πρώτα στάδια μπορεί απλά να μην καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σαςΚαι στα μεταγενέστερα στάδια, όταν προκύπτουν πραγματικά προβλήματα υγείας, τα συμπτώματα συνήθως αποδίδονται σε κάτι άλλο και συνήθως αντιμετωπίζονται ξεχωριστά χωρίς να κατανοήσουμε πλήρως το πρόβλημα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αηδιαστικό από τη σκέψη ενός σκουληκιού στο στομάχι σας, αλλά υπάρχουν εκείνοι που θα καταπιούν πρόθυμα το παράσιτο για να χάσουν βάρος ή να "ξεφορτωθούν τις τοξίνες"

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, μπορείτε να μελετήσετε το πρόβλημα με περισσότερες λεπτομέρειες και να κατανοήσετε εγκαίρως πώς να προσδιορίσετε την παρουσία παρασίτων στο σώμα, δηλαδή να αποκαταστήσετε μια πλήρη εικόνα του σώματός σας.

Ποια παράσιτα μπορούν να είναι στο σώμα μας

Βασικά, οι οργανισμοί που παρασιτίζουν τα όργανα μας χωρίζονται σε δύο τύπους: ενδοπαρασίτων και εκτοπαρασίτων.

Τα ενδοπαράσιτα παρασιτίζουν το σώμα μας και άλλους μεγάλους οργανισμούς, ζουν σε αυτά και τρέφονται με τα κύτταρα των οργανισμών. Τα ενδοπαράσιτα είναι όλα σκουλήκια, λάμπλια, τοξόπλασμα, εχινόκοκκος. Μπορεί να είναι μύκητας ή βακτηρίων ή ιούς.

Ο δεύτερος τύπος βακτηρίων είναι οι εκτοπαρασίτες. Ζουν στην επιφάνεια των σωμάτων, δηλαδή, στη φύση μας, στο σώμα μας. Τρέφονται από τα κύτταρα του ιστού μας, για παράδειγμα από το δέρμα και το αίμα μας. Συγκεκριμένα, αυτά είναι παράσιτα όπως κοριοί, ψείρες, ψύλλοι και κρότωνες. Τα κουνούπια και οι μύγες είναι επίσης γνωστά ως εκτοπαρασίτες.

Πώς να προσδιορίσετε την παρουσία παρασίτων στο σώμα με βάση τα συμπτώματα

Πώς να μάθετε εάν υπάρχουν παράσιτα στο σώμα μπορεί να είναι τόσο σε εμφάνιση όσο και σε εσωτερική κατάσταση.

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με τα παράσιτα. Δεδομένου ότι αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ δημοφιλή, είναι επίσης συμπτώματα κοινών ασθενειών. Οι άνθρωποι συνήθως δεν υποψιάζονται καν ότι βρίσκονται στο σώμα. Επομένως, τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται ξεχωριστά και επανέρχονται ξανά μετά τη θεραπεία.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε ιατρική συμβουλή για να ξεκινήσετε τη θεραπεία με προφυλακτικά φάρμακα κατά των παρασίτων από τις ακόλουθες ομάδες συμπτωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο υγιείς. Ακολουθεί μια πλήρης λίστα συμπτωμάτων, χωρισμένα σε ομάδες και πώς να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν παράσιτα στο σώμα σας.

Συμπτώματα του πεπτικού σωλήνα

Συμπτώματα παρουσίας παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα
 1. δυσκοιλιότητα.Τα σκουλήκια μπορεί να είναι πολύ μεγάλα. Ως εκ τούτου, μπορούν να μπλοκάρουν μερικές από τις εξόδους των πεπτικών οργάνων. Ορισμένα παράσιτα μπορούν να κλείσουν εντελώς τους εντερικούς και χολικούς αγωγούς. Αυτό επηρεάζει συνήθως τα κόπρανά σας. Μπορεί να είναι σπάνιο και δύσκολο.
 2. διάρροια.Πιστεύεται ευρέως ότι η διάρροια είναι μια πολύ γνωστή αντίδραση στην κακή διατροφή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πολλά βακτήρια παράγουν ορμόνες που επηρεάζουν τα κόπρανα με αυτόν τον τρόπο.
 3. αέρια και μετεωρισμός.Πολύ συχνά, τα παράσιτα βρίσκονται στο λεπτό έντερο και αυτό συνήθως οδηγεί σε αέριο, ακολουθούμενο από φούσκωμα. Όταν το φούσκωμα είναι σχεδόν σταθερό, αυτή είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε την πιθανή παρουσία παρασίτων στο σώμα.
 4. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.Επειδή τα παράσιτα ζουν σε ουσίες στο σώμα μας, όπως τα λίπη, τα εντερικά τοιχώματα ερεθίζονται πολύ συχνά. Αυτό ακολουθείται από διάφορα συμπτώματα και μείωση της απορρόφησης θρεπτικών ουσιών. Οι ουσίες δεν απορροφώνται, αλλά φτάνουν αμέσως στο παχύ έντερο, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.

Σχεδόν κάθε παρασιτική εισβολή στην εξέταση αίματος αυξάνει τον αριθμό των ηωσινοφίλων.

Πόνος στις αρθρώσεις και στους μυς

Τα παράσιτα έχουν μια συγκεκριμένη ικανότητα. Μπορούν να ζήσουν, να κινηθούν μέσα στο σώμα και να έχουν το καθήκον να εγκατασταθούν στο πιο άνετο μέρος του σώματος. Ένα από αυτά τα μέρη είναι το αρθρικό υγρό και οι μύες. Τα συμπτώματα είναι οδυνηρά, συνήθως παρόμοια με τα συμπτώματα αρθρίτιδας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Τα παράσιτα προκαλούν σημαντική βλάβη στον μυϊκό ιστό ή ανοσία. Ως εκ τούτου, η παρουσία τους στο σώμα εξελίσσεται σε μυϊκό πόνο.

Εξωτερικές εκδηλώσεις παρασίτων

εξωτερικές εκδηλώσεις παρουσίας παρασίτων στο σώμα
 1. αλλεργίες.Τα παράσιτα απελευθερώνουν συνεχώς τοξίνες. Οι τοξίνες είναι πολύ επιβλαβείς για το σώμα καθώς απελευθερώνονται μεγάλες δόσεις ειδικών προστατευτικών κυττάρων. Επηρεάζουν το σώμα και αυτό οδηγεί στην εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων.
 2. προβληματικό δέρμα.Τα παράσιτα μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν αλλεργίες, αλλά και διάφορα έλκη του δέρματος, ακμή ή σπυράκια και άλλες εξωτερικές αντιδράσεις. Σκεφτείτε λοιπόν εάν έχετε επίμονα δερματικά προβλήματα. Αυτό θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της παρουσίας των σκουληκιών.
 3. αναιμία.Πολλά βακτήρια «κλέβουν» θρεπτικά συστατικά και αυτό οδηγεί σε απώλεια αίματος. Από αυτό προκύπτει η έλλειψη σιδήρου.
 4. προβλήματα βάρους.Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα σκουλήκια μπορούν να μειώσουν μόνο το βάρος, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη παρανόηση καθώς τα παράσιτα μπορούν να προσθέσουν βάρος. Όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια βάρους, ο λόγος είναι πάντοτε ότι τα σκουλήκια καταναλώνουν το φαγητό μας γρηγορότερα από εμάς. Το σύμπτωμα απώλειας βάρους είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος να πει εάν έχετε σκουλήκια. Η παχυσαρκία, ωστόσο, είναι πιο περίπλοκη. Εμφανίζεται λόγω των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα μας. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται μια ακαταμάχητη όρεξη, καθώς επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να είναι απλώς μια αμυντική αντίδραση του σώματος.

Στα εντερικά παράσιτα, το κύριο σύμπτωμα είναι πυρετός, ναυτία, έμετος, χαλαρά κόπρανα και εξανθήματα που μοιάζουν με κνίδωση /

Συμπτώματα που προκαλούνται από το νευρικό σύστημα

 1. Νευρικότητα.Εμφανίζεται λόγω ερεθισμού σημαντικών οργάνων από παράσιτα, ακόμη και από μικρά. Ωστόσο, το άτομο μπορεί να μην παρατηρήσει άλλα συμπτώματα. Έτσι, μπορείτε να προσδιορίσετε τη ζωή των παρασιτικών οργανισμών με βάση την κατάσταση του νευρικού σας συστήματος.
 2. Διαταραχές ύπνου.Πολύ συχνά ένα άτομο συνδέει τη συνεχή αφύπνιση με ασθένειες του νευρικού συστήματος, αλλά συχνότερα συμβαίνει αλλού. Τη νύχτα, το ήπαρ αρχίζει να λειτουργεί, και όταν απομακρύνει τοξικές ουσίες, το σώμα μας είναι πολύ ενεργό. Εξαιτίας αυτού, το ξύπνημα μπορεί να συμβεί κατά τον ύπνο.
 3. Συμπτώματα παρουσίας παρασίτων από το νευρικό σύστημα
 4. λείανση των δοντιών σας ενώ κοιμάστε.Ορισμένοι τύποι βακτηρίων μπορούν να ερεθίσουν το σώμα τόσο άσχημα, ώστε να είναι δυνατός ο βρουξισμός. Επιπλέον, είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα. Χάρη σε αυτόν, μπορείτε εύκολα να μάθετε πώς υπάρχουν ξένα αντικείμενα στα όργανα ενός ενήλικα ή πιο συχνά ένα παιδί.
 5. Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.Αυτό το σύμπτωμα, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μια μεμονωμένη ασθένεια, περιλαμβάνει πολλά άλλα. Αυτά είναι απάθεια, κατάθλιψη, κόπωση, μειωμένη εγρήγορση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παράσιτα καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα θρεπτικών ουσιών και θρεπτικών ουσιών. Και φυσικά το σώμα σταματά να τα αρπάζει.

Όταν ο εγκέφαλος επηρεάζεται από κυστικέρκωση, νευρικότητα, πονοκέφαλος, σπασμοί και ψευδοεπιληπτικές κρίσεις είναι χαρακτηριστικές.

Άλλα συμπτώματα

 1. Ανοσολογικές ασθένειες.Τα επίμονα κρυολογήματα, η ρινική καταρροή και ο βήχας μπορεί να προκύψουν από ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Και αυτό με τη σειρά του εξασθενεί λόγω έλλειψης θρεπτικών ουσιών.
 2. Ογκολογικές ασθένειες.Μία από τις πιο κοινές αιτίες ανεπάρκειας οργάνων και καρκίνου είναι ο παρασιτικός οργανισμόςΤόσα πολλά μπορούν να κάθονται στα όργανα σας που συχνά οδηγούν σε μακροπρόθεσμες συνέπειες - σοβαρή ασθένεια.
 3. Φλεγμονή των αεραγωγών. Έχει ήδη συζητηθεί η κυκλοφορία των σκουληκιών σε όλο το σώμα. Ένα άλλο από τα πιο βολικά μέρη είναι ο αεραγωγός. Στη συνέχεια υπάρχει βήχας, φλέγμα και ρινική καταρροή.

Συμπέρασμα

Αυτά είναι τα πραγματικά συμπτώματα των παρασίτων. Τα σκουλήκια μπορούν να ζήσουν στο σώμα σας για πολύ καιρό.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε εγκαίρως πώς να ελέγχετε την παρουσία τους και να αποφεύγετε πιθανές συνέπειες.