Πώς να αποβάλλετε αποτελεσματικά τα παράσιτα από το σώμα

Μόλις εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα, τα παράσιτα προσαρμόζονται σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο για να λάβουν τη μέγιστη ποσότητα χρήσιμων στοιχείων.

Το ανθρώπινο σώμα για παρασιτικά πλάσματα είναι τόσο οικότοπος όσο και πηγή τροφής. Μόλις χτυπήσουν, μπορεί να μην δείχνουν την παρουσία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και να υπονομεύουν αργά την υγεία από μέσα. Ταυτόχρονα, τόσο πολυκύτταρα όσο και πρωτόζωα παράσιτα μπορούν να υπάρχουν στο σώμα ταυτόχρονα: Trichomonas, pinworms, roundworms, amoebas, whipworms.

Στο ανθρώπινο σώμα, τα παράσιτα προσαρμόζονται όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να λαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα χρήσιμων στοιχείων. Τα παράσιτα, μαζί με την κυκλοφορία του αίματος και τη λέμφη, διεισδύουν σε όλα τα όργανα, μειώνουν την ανοσία και, συνεπώς, τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη πολλών ασθενειών.

Πριν από λίγο καιρό το φάρμακο δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο πρόβλημα της καταπολέμησης των απλούστερων μικροοργανισμών που ζουν στον άνθρωπο. Ωστόσο, πρόσφατη επιστημονική έρευνα έδειξε τη σημασία αυτού του θέματος. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού επηρεάζεται από παράσιτα, τα οποία καταστρέφουν αργά το σώμα και προκαλούν διάφορες ασθένειες.

Συμπτώματα

Συμπτώματα παρουσίας παρασίτων στο σώμα

Τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να δείξουν την παρουσία τους μέσω των ακόλουθων συμπτωμάτων:

 • γενική επιδείνωση της υγείας ή της ευεξίας.
 • ναυτία, έμετος
 • αύξηση βάρους ή ταχεία απώλεια βάρους.
 • Διαταραχή του εντέρου, όρεξη
 • τακτικοί πονοκέφαλοι;
 • επώδυνες αισθήσεις στην περιοχή του στομάχου.

Η δυσκοιλιότητα δείχνει επίσης ότι υπάρχουν παράσιτα στο σώμα που το προκαλούν. Ορισμένοι τύποι παρασίτων έχουν τόσο μεγάλες παραμέτρους που εμποδίζουν την εργασία οργάνων και συστημάτων. Για παράδειγμα, εάν η χολική οδός μπλοκαριστεί, μπορεί να αναπτυχθεί ηπατική νόσος, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας.

Η δυσκοιλιότητα είναι το αποτέλεσμα στάσεων του εντέρου. Πολλοί παρασιτικοί οργανισμοί παράγουν ουσίες που προκαλούν χαλαρά κόπρανα. Εάν υπάρχουν σκουλήκια στο ανθρώπινο σώμα, θα αισθάνεται κουρασμένος όλη την ώρα. Ακόμα κι αν η όρεξη παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, ο ασθενής θα αισθανθεί πλήρη κατάρρευση. Αυτή η κατάσταση οφείλεται στην κακή απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και μετάλλων. Επιπλέον, τα παράσιτα συμβάλλουν στην εμφάνιση εξανθημάτων.

Λόγοι λοίμωξης

Τα κατοικίδια συμβάλλουν στην εξάπλωση των παρασίτων. Τα σκουλήκια ή τα ακάρεα μπορούν επίσης να περιέχουν τα ακόλουθα τρόφιμα:

Οδοί μόλυνσης από ανθρώπινα παράσιτα
 • χαβιάρι;
 • ελαφρά παστά ψάρια;
 • Λαρδί με στρώματα κρέατος;
 • κρέας από άγρια ​​ζώα και πουλιά ·
 • κακά επεξεργασμένο κρέας.
 • άπλυτα λαχανικά και φρούτα.

Υπάρχουν ορισμένα είδη παθογόνων που ζουν στο ανθρώπινο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τη χρήση των εντέρων ως ενδιαίτημα, τα παράσιτα μπορούν να μολύνουν το πεπτικό σύστημα, το συκώτι, την καρδιά, τους μυϊκούς ιστούς, τις αρθρώσεις, τον εγκέφαλο, ακόμη και τα μάτια.

Κοινά παράσιτα

Τα παράσιτα μπορούν να εντοπιστούν στο ανθρώπινο σώμα για πολλούς λόγους. Είναι πολύ διαφορετικά και παρόμοια σε συμπτώματα με διαφορετικές ασθένειες.

 1. Οι σκουλήκια είναι πιο συχνές σε παιδιά που οδηγούν στην ανάπτυξη εντεροβιασίας.
 2. Τα έντερα των σκύλων είναι ένας ευνοϊκός βιότοπος για τις τοξοκάρες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη ασθενειών όπως η τοξοκαρίαση.
 3. Κάθε χρόνο περισσότερα από πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από σκουλήκια, ένα παράσιτο που προκαλεί ασκηρίαση.
 4. Το περπάτημα χωρίς παπούτσια αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών από αγκυλόστομα.
 5. Οι ευρείες ταινίες εμφανίζονται πολύ μεγάλες και μπορούν να φτάσουν σε μήκος δέκα μέτρων.
 6. Οι ταινίες χοιρινού κρέατος και βοείου κρέατος περιέχουν ακατάλληλα μαγειρεμένα τρόφιμα (λαρδί και κρέας).
 7. Η στενή επαφή με άρρωστα ζώα, κακώς πλυμένα φρούτα και λαχανικά μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση με εχινόκοκκους και κυψελίδες.
 8. Η Giardia, η οποία προκαλεί ηπατική νόσο, είναι επίσης συχνή στα παιδιά.

Παραδοσιακές συνταγές για την καταπολέμηση των παρασίτων

Οι λαϊκές θεραπείες βοηθούν στην απομάκρυνση σχεδόν κάθε είδους παρασίτου από το ανθρώπινο σώμα. Εκτός από το γεγονός ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι πολύ αποτελεσματικές, είναι επίσης οικονομικές επειδή δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά φαρμάκων. Υπάρχουν πολλές συνταγές που θα επιταχύνουν την απομάκρυνση των παρασίτων. Αλλά πρώτα απ 'όλα, μπορείτε να καθαρίσετε το σώμα τρώγοντας τρόφιμα που έχουν μια δεσμευτική, έντονη και έντονη γεύση. Αυτά περιλαμβάνουν το χρένο, το σκόρδο, τη γλυκόριζα, το πιπέρι, τον άνηθο, τα κρεμμύδια, τα γαρίφαλα, το σκουλήκι, το τζίντζερ, το χαμομήλι, τα μαύρα κέλυφος, τη μουστάρδα και τα φύκια.

Σπόροι κορίανδρου

Οι σπόροι κορίανδρου βοηθούν στην απομάκρυνση των παρασίτων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πυρωθούν σε τηγάνι χωρίς λάδι. Μετά από αυτό, οι σπόροι πρέπει να αλέθονται λεπτά σε μύλο καφέ για να σχηματίσουν μια σκόνη. Η προκύπτουσα σκόνη πρέπει να λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, ένα γραμμάριο κάθε φορά. Αυτός ο παράγοντας δεν είναι μόνο αποτελεσματικός στη θεραπεία μιας ασθένειας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προφύλαξη.

Έγχυση Chanterelle

Αυτή η θεραπεία θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε ασθένειες που προκαλούνται από παρασιτικούς οργανισμούς. Το Chanterelles περιέχει μαννόζη χιτίνης, μια ουσία που επιταχύνει την απόρριψη σκουληκιών. Η θερμική επεξεργασία των μανιταριών έχει επιζήμια επίδραση σε αυτήν την ουσία, επομένως πρέπει να ληφθούν ως έγχυση

Το βάμμα πρέπει να είναι σωστά προετοιμασμένο: τα φρέσκα μανιτάρια πρέπει να τεμαχίζονται και να γεμίζονται με βότκα. Το προϊόν πρέπει να εγχυθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Πρέπει να πάρετε το προκύπτον φάρμακο με ένα κουτάλι μία φορά την ημέρα, τη νύχτα.

Έγχυση κρεμμυδιού

πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με τα κρεμμύδια

Ένα μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι πρέπει να τεμαχίζεται σε πολτό και να καλύπτεται με ένα ποτήρι βραστό νερό. Η έγχυση είναι έτοιμη μετά από δέκα ώρες. Πρέπει να τα στραγγίξετε και να παίρνετε μισό ποτήρι κάθε μέρα. Για να απαλλαγείτε από την ασθένεια που προκαλείται από τα παράσιτα, πρέπει να κάνετε έγχυση κρεμμυδιού για τέσσερις ημέρες.

Κουκουνάρια

Οι κουκουνάρια είναι επίσης αποτελεσματικοί στη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να προετοιμάσετε την ακόλουθη θεραπεία: οι κουκουνάρια πρέπει να πλυθούν, να γεμιστούν με νερό και να βράσουν σε μεγάλο δοχείο σε χαμηλή φωτιά για έξι ώρες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τον αφρό και να προσθέσετε νερό καθώς εξατμίζεται. Στη συνέχεια, ο ζωμός πρέπει να φιλτραριστεί για να αφαιρέσετε τους κώνους.

Το προκύπτον υγρό πρέπει να βράσει για άλλη μία ώρα και να προστεθεί ζάχαρη. Πρέπει να πάρετε το προκύπτον προϊόν με άδειο στομάχι, δύο κουταλιές της σούπας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνταγή κάθε τρία χρόνια για πρόληψη.

Σπόροι καρπουζιού

Οι σπόροι καρπουζιού μπορούν επίσης να εκλύουν παράσιτα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αλέσετε τους σπόρους και να τους αναμίξετε με γάλα σε αναλογία 1/10. Το προκύπτον ποτό πρέπει να λαμβάνεται ένα ποτήρι δύο φορές την ημέρα.

Καθαρισμός Lamblia

Το Giardia μοιάζει με απλά παράσιτα flagella. Είναι ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου της giardiasis. Αυτά τα παράσιτα αφήνουν το σώμα υπό την επήρεια της ακόλουθης θεραπείας: πρέπει να αναμίξετε την τέφρα μελιού και ξύλου linden σε αναλογία ½ και να πάρετε το μείγμα που προκύπτει το πρωί και το βράδυ μετά τα γεύματα. Κάθε μερίδα του μείγματος πρέπει να πλένεται με γάλα. Για να απαλλαγείτε από την ασθένεια, θα πρέπει να συνεχίσετε την πορεία για επτά ημέρες.

Έγχυση ριζώματος βαλεριάνας

Τα παράσιτα εγκαταλείπουν επίσης το σώμα λόγω της χρήσης εγχύσεων από ριζώματα βαλεριάνας. Οι ρίζες αυτού του φυτού πρέπει να πλυθούν και να τεμαχιστούν, ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό αλλά κρύο νερό. Το προϊόν πρέπει να εγχυθεί για 8 ώρες, στη συνέχεια το έγχυμα πρέπει να διηθείται και να κουταλιά τέσσερις φορές την ημέρα.

Σπόροι κολοκύθας

Σπόροι κολοκύθας για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Τρίψτε τους σπόρους κολοκύθας, προσθέστε ένα μείγμα μαρμελάδας και μελιού. Το κουάκερ που προκύπτει πρέπει να λαμβάνεται σε μικρές δόσεις για δύο ώρες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αρνηθείτε να πάρετε τίποτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε καθαρτικό και να κάνετε κλύσμα.

Προληπτικές προτάσεις

Προκειμένου να αποκλειστεί η ανάπτυξη μιας ασθένειας που προκαλείται από παράσιτα, η προφύλαξη πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά.

 1. Καταρχάς, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους βασικούς κανόνες της προσωπικής υγιεινής.
 2. Για να συμπληρώσετε συστηματικά τη διατροφή σας με κρεμμύδια και σκόρδο, αυτά είναι προϊόντα, από την κατάποση των οποίων τα παράσιτα αφήνουν το σώμα.
 3. Να θυμάστε επίσης ότι το κρέας, το λαρδί και τα ψάρια πρέπει να υποβάλλονται σε σωστή επεξεργασία.
 4. Το τσάι φράουλας είναι ένα εξαιρετικό μέσο πρόληψης ασθενειών που προκαλούνται από παρασιτικούς μικροοργανισμούς.
 5. Εκτός από την παρακολούθηση της προσωπικής υγιεινής, πρέπει να παρακολουθείτε την καθαριότητα του σπιτιού σας και την υγεία των κατοικίδιων σας. Τα τσιμπούρια, οι ψύλλοι μπορούν να προκαλέσουν πολλές ασθένειες. Πλύνετε και χειριστείτε καλά το φαγητό πριν φάτε.

έξοδος

Πολύ συχνά η αιτία μιας ανθρώπινης μόλυνσης από παράσιτα είναι η στοιχειώδης ξεχαστικότητα. Άλλωστε, όταν φτάνουμε στο σπίτι, συχνά ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε φαγητό από το ψυγείο. Και αν θυμάστε πού βρισκόμασταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, πόσο συχνά έχουμε χρήματα, θα κρατούσαμε τα κιγκλιδώματα στη μεταφορά. Αυτό προκαλεί τη μόλυνση.

Όλες οι παραπάνω συνταγές είναι αποτελεσματικές και θα βοηθήσουν στη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα και θα αποτρέψουν την επανεμφάνισή τους. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ισχυρή ανοσία είναι ένα σημαντικό μέρος της πρόληψης της μόλυνσης με επιβλαβείς οργανισμούς. Επομένως, πρέπει να φροντίσετε την υγεία σας και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ώστε να μην επηρεαστείτε από όλα τα προβλήματα.