Φάρμακα κατά των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Διάφορα παράσιτα μπορούν να κατοικήσουν στο σώμα ενήλικα ή παιδιού. Μόλις είναι μέσα, ξεκινούν τη ζωτική τους δραστηριότητα και αλλάζουν το έργο των εσωτερικών οργάνων ή ολόκληρων συστημάτων, ως αποτέλεσμα του οποίου η ανοσία υποφέρει πολύ. Μπορείτε να τα πολεμήσετε με τη βοήθεια ειδικών ανθελμινθικών. Τι είδους παράσιτα για να διαλέξετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε θα βοηθήσει έναν παρασιτολόγο με μολυσματικές ασθένειες.

Ποικιλίες στη σύνθεση

Όλα τα αντιπαρασιτικά φάρμακα μπορούν να χωριστούν σε διάφορες ομάδες.

 1. Για τα παράσιτα, φάρμακα που βασίζονται σε συνθετικά συστατικά μπορούν να συνταγογραφούνται για τον άνθρωπο. Είναι δυνατόν να αποβληθούν τα ελμινθών μετά τη λήψη 2-3 δισκίων. Ωστόσο, όλα τα φάρμακα είναι πολύ τοξικά και εάν δεν ακολουθηθεί η ακριβής δοσολογία, αυξάνεται ο κίνδυνος παρενεργειών.
 2. Φυτικό φάρμακο. Εκτός από το ανθελμινθικό αποτέλεσμα, διεγείρουν την άμυνα του σώματος και καθαρίζουν τα έντερα από τοξίνες. Η θεραπεία αποδεικνύεται ακίνδυνη, όλα τα δραστικά συστατικά αφαιρούνται εξωτερικά.
 3. Ομοιοπαθητικά φάρμακα για παράσιτα. Η θεραπεία με τέτοια φάρμακα δεν είναι επιβλαβής, αλλά η παράδοση μπορεί να καθυστερήσει. Όλο το μάθημα διαρκεί αρκετούς μήνες, οπότε θα πρέπει να περιμένετε πολύ καιρό για το αποτέλεσμα.
 4. Το φάρμακο εγκρίνει αντιπαρασιτικά φάρμακα σύμφωνα με τις λαϊκές συνταγές. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα μπορούν να καθαρίσουν το σώμα, ιδανικό ως προφύλαξη. Δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνοι σας κατά την οξεία πορεία της νόσου - η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, εμφανίζονται επιπλοκές. Χρησιμοποιείται μόνο ως πρόσθετη θεραπεία.
Πόνος στην κοιλιά μιας γυναίκας από παράσιτα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να είναι ενεργά σε ενήλικες, επομένως η πορεία της φαρμακευτικής αγωγής επαναλαμβάνεται δύο εβδομάδες αργότερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι προνύμφες αναδύονται από τα αυγά, τα οποία εξελίσσονται σε έναν ενήλικο οργανισμό. Υπάρχουν καθολικά φάρμακα που λειτουργούν σε κάθε στάδιο της ελμινθικής ανάπτυξης.

Τα αντιπαρασιτικά φάρμακα για τον άνθρωπο παράγονται ξεχωριστά, κάτι που επιτρέπει την εξάλειψη ενός ή περισσοτέρων από τους τύπους τους. Τα φάρμακα ευρέος φάσματος μπορούν να απαλλαγούν από τα παράσιτα

Χωρισμός σε ομάδες

Μια ιατρική εξέταση θα βοηθήσει στον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου και θα συνταγογραφήσει αποτελεσματικά φάρμακα. Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα καθαρίζεται από τα παράσιτα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα είδη που εντοπίζονται. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κατοικηθεί από τρεις τύπους παρασίτων - σκουλήκια (νηματώδη), επίπεδες σκουλήκια (τριματοειδή) και ταινίες (κεστοί).

Οι ακόλουθοι καλύτεροι αντιπαρασιτικοί παράγοντες θα βοηθήσουν με τα σκουλήκια.

 1. Αποτελεσματική ιατρική αλβενδαζόλη. Διατίθεται με τη μορφή δισκίων και εναιωρημάτων, δρα σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης παρασίτων που ζουν στο έντερο και στα εσωτερικά όργανα. Η μεταφορά γλυκόζης διαταράσσεται, η παροχή θρεπτικών ουσιών στον παρασιτικό οργανισμό σταματά και συμβαίνει ο θάνατός της. Το φάρμακο μπορεί να συνταγογραφηθεί σε μαθήματα με διάλειμμα δύο εβδομάδων.

Αντιπαρασιτικά φάρμακα εναντίον των τραματωδών.

 1. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα με τη βοήθεια ενός φαρμακευτικού εκχυλίσματος Belladonna με ιχθυόλη. Αυτό οδηγεί σε νευρομυϊκή παράλυση των ελμινθών, στην καταστροφή του κελύφους τους και στη διακοπή των μεταβολικών διεργασιών. Αυτό είναι ένα φάρμακο ευρέος φάσματος για τον άνθρωπο, αλλά συνταγογραφείται ως επί το πλείστον για σπάνια παθογόνα τριαματοδόσης.
 2. Υδροταλκίτης. Προκαλεί παράλυση ελμινθών. Λαμβάνεται με λίγο νερό μετά τα γεύματα. Εάν το φάρμακο συνταγογραφείται για πόσιμο αρκετές φορές την ημέρα, το διάστημα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 ώρες.

Παρασκευάσματα για παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα που ανήκουν στην ομάδα των εστέρων.

 1. Μεπακρίνη. Πριν από τη χρήση, συνταγογραφείται μια δίαιτα για άτομα, απαιτούνται καθαρτικά. Αρκεί να πάρετε μία δόση για να εμφανιστεί ένα θετικό αποτέλεσμα.
 2. Ο αντιπαρασιτικός παράγοντας αλβενδαζόλη επηρεάζει αρνητικά τις μεταβολικές διεργασίες στα παράσιτα και διαταράσσει την απορρόφηση της γλυκόζης. Τα δισκία λαμβάνονται μετά τα γεύματα, δεν απαιτείται διατροφή ή καθαρτικά.
 3. Νικλοσαμίδη. Το φάρμακο μειώνει την αντίσταση των παρασίτων στα πεπτικά ένζυμα και αρχίζει να αφομοιώνεται με τροφή. Εμφανίζεται νευρομυϊκή παράλυση, οι ελμινθές χάνουν την ικανότητά τους να κινούνται και να κολλούν στα τοιχώματα της βλεννογόνου μεμβράνης.

Τα φυτικά παρασκευάσματα είναι πολύ δημοφιλή. Ένα από αυτά είναι η ραόλη, η οποία καθαρίζει το σώμα των παρασίτων. Επιπλέον, ο παράγοντας αφαιρεί τις τοξίνες που σχηματίζονται λόγω της ζωτικής τους δραστηριότητας, ομαλοποιεί την εντερική μικροχλωρίδα και αποκαθιστά τη μειωμένη ανοσία.

Μια θεραπεία για όλους

Τα πιο δημοφιλή είναι φάρμακα κατά των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα, τα οποία δρουν κατά πολλών τύπων ελμινθών.

Εξετάστε ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων που περιλαμβάνονται στη λίστα των πιο δημοφιλών και αποτελεσματικών.

 1. Μπορείτε να αφαιρέσετε παράσιτα με το εργαλείο Karbendacim. Το νευρικό σύστημα των παρασίτων είναι μπλοκαρισμένο και απελευθερώνει το ανθρώπινο σώμα. Υπολογισμός - 10 ml ανά 1 κιλό σωματικού βάρους πρέπει να λαμβάνονται μετά τα γεύματα.
 2. Η καλύτερη θεραπεία είναι η λεβαμισόλη: ένας αντιελμινθικός, ανοσορυθμιστικός παράγοντας που παραλύει τους μυς. Η λήψη ενός δισκίου είναι αρκετή για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα.
 3. Η μεβενδαζόλη είναι η καλύτερη θεραπεία για τα παράσιτα καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά ελμίνθια στο σώμα. Διακοπεί την απορρόφηση της γλυκόζης και δεν λαμβάνουν πλέον τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Συνήθως 1 δισκίο συνταγογραφείται και εφαρμόζεται ξανά μετά από 2 εβδομάδες.
 4. Νικλοσαμίδη. Αυτό το φάρμακο ευρέος φάσματος παρασίτων διατίθεται σε μορφή δισκίου. Το δραστικό συστατικό παραλύει το νευρομυϊκό σύστημα και τα ελμίνθια διαφεύγουν μαζί με τα κόπρανα.
 5. Η αποτελεσματική θεραπεία Pirantel επηρεάζει όλα τα στάδια της ανάπτυξης του παρασίτου, με εξαίρεση τις προνύμφες, οπότε η πορεία της θεραπείας επαναλαμβάνεται μετά από 2 ή 3 εβδομάδες.

Τα παράσιτα μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στα εσωτερικά όργανα ενός ατόμου, αλλά και στο εξωτερικό - για παράδειγμα κάτω από το δέρμα. Πώς να αφαιρέσετε την ασθένεια σε αυτήν την περίπτωση; Συνιστάται η θεραπεία με αλοιφές, σπρέι, κρέμες, τζελ.

 1. Αλοιφή θείου. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, έχει αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα, δεν εισέρχεται στη γενική κυκλοφορία του αίματος και σκοτώνει μικρόβια και μύκητες.
 2. Το βενζοϊκό βενζύλιο χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των παρασίτων - το φάρμακο όχι μόνο έχει αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Απλώστε στην πληγείσα περιοχή με ένα λεπτό στρώμα.

Για τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα, τα φάρμακα μπορούν επίσης να συνταγογραφηθούν ως προφύλαξη - ειδικά για εκείνους που έχουν κατοικίδια ζώα, καθώς και για παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο.

Προφυλάξεις

Τα αντιπαρασιτικά φάρμακα έχουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα. Ο εγκέφαλος, το ήπαρ, τα νεφρά, τα έντερα και το νευρικό σύστημα επηρεάζονται συχνότερα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να σημειωθεί η δοσολογία και να ληφθεί υπόψη η ηλικία και το βάρος του ατόμου.

Για να μειωθεί η ανάπτυξη του κινδύνου ανεπιθύμητων ενεργειών κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, είναι προτιμότερο να συνοδεύεται η θεραπεία με προσροφητικά (συνταγογραφείται για τον καθαρισμό του σώματος από τοξίνες), παρασκευάσματα ενζύμων (βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος), σύμπλοκα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, ανοσοδιεγερτικό φάρμακο.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που προκύπτουν από τη λήψη αντιπαρασιτικών φαρμάκων είναι:

 • αλλεργικές εκδηλώσεις με τη μορφή εξανθήματος, βήχα, οιδήματος.
 • Πόνος στο στομάχι;
 • Ναυτία και έμετος;
 • την εμφάνιση χαλαρών κοπράνων.
 • Καρδιακές αρρυθμίες;
 • Ενας πονοκέφαλος;
 • Κράμπες.

Εάν δεν τηρηθεί η δοσολογία, το άτομο αναπτύσσει ηπατίτιδα, κίρρωση του ήπατος, οι διαδικασίες αιματοποίησης και η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος διαταράσσονται.

Συχνά, τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αντενδείκνυνται σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή στην παιδική ηλικία. Η πιπεραζίνη θεωρείται το ασφαλέστερο φάρμακο. Το φάρμακο έχει εγκριθεί για χρήση από ένα έτος, αλλά το δραστικό συστατικό μπορεί να ανακουφίσει μόνο τους σκουλήκια και τους σκουλήκια.

Τα πρωτόζωα ενός κυττάρου (Toxoplasma, Giardia, Trichomonas) μπορούν επίσης να ζήσουν στο ανθρώπινο σώμα. Στην καταπολέμηση αυτών, το φάρμακο μετρονιδαζόλη βοηθά. Τα δραστικά συστατικά μπορούν να σκοτώσουν όχι μόνο τα παράσιτα, αλλά και τα μικρόβια. Πρέπει να λαμβάνονται για τουλάχιστον 5 ημέρες.

Εάν ακολουθήσετε τις συστάσεις ενός ειδικού, μπορείτε να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητους κατοίκους γρήγορα και εύκολα.