Λαϊκές θεραπείες για τα σκουλήκια σε ενήλικες

Η ελμινθίαση είναι μια επικίνδυνη κατάσταση υγείας που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού ελμινθών διαφόρων τύπων. Τα σκουλήκια απελευθερώνουν μεγάλη ποσότητα τοξικών ουσιών στο σώμα, γεγονός που οδηγεί τελικά στην εμφάνιση δυσλειτουργιών στα εσωτερικά όργανα. Η θεραπεία της ελμινθίασης μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα και λαϊκές θεραπείες. Το πρώτο δεν μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί στο παράδειγμα ενός συγκεκριμένου ασθενούς, καθώς αυτός ο ασθενής μπορεί να έχει μεγάλο αριθμό αντενδείξεων για την εισαγωγή του. Το καλύτερο παράδειγμα θεραπείας σε αυτή την περίπτωση θα ήταν η συνταγογράφηση οικιακών θεραπειών που βασίζονται σε δοκιμασμένες και δοκιμασμένες συνταγές.

Λαϊκές θεραπείες για τα σκουλήκια

Συμπτώματα εμφάνισης σκουληκιών σε ενήλικες ασθενείς

Μεταξύ των χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της νόσου ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

  • η εμφάνιση έντονου πόνου στο στομάχι και στην κάτω κοιλιακή χώρα, ενώ ο σχηματισμός αερίων μπορεί να αυξηθεί.
  • μετά το φαγητό, ο ασθενής μπορεί να παραπονεθεί για κοιλιακή δυσφορία, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη δραστηριότητα των ελμινθών μετά την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.
  • Οι κινήσεις του εντέρου είναι σπάνιες ή διαγιγνώσκεται δυσκοιλιότητα.
  • Έντονη φαγούρα στην περιοχή του πρωκτού το πρωί και το βράδυ, αυτή η περιοχή μπορεί να ερεθιστεί.
  • στο φόντο της συσσώρευσης τοξικών ουσιών, η όρεξη μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς.
  • μερικές φορές, αντίθετα, ο ασθενής υποφέρει από έντονη πείνα, θέλει να τρώει συνεχώς, αλλά ακόμη και στο πλαίσιο της μεγάλης πρόσληψης τροφής, το σωματικό του βάρος μειώνεται.
  • Επιπλέον, σημειώνονται διαταραχές μνήμης και συγκέντρωσης, εμφανίζεται απάθεια, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Προσοχή! Σε πολλές περιπτώσεις, τέτοιες διαταραχές μπορεί επίσης να προκληθούν από ασθένειες του εντέρου και προβλήματα λόγω μειωμένης ανοσίας. Αλλά δεν θα είναι περιττό να υποβληθείτε σε εξέταση σε εργαστήριο για να επιβεβαιώσετε ή να αρνηθείτε μια επικίνδυνη διάγνωση.

Μαύρο γαρύφαλλο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των σκουληκιών σε ενήλικες

Για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα της νόσου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε γαρίφαλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα. Αρχικά, προ-αλέθεται σε σκόνη, κατά προτίμηση σε μύλο καφέ. Η θεραπεία συνίσταται στη λήψη μπαχαρικών αμέσως μετά τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα. Την πρώτη μέρα, πρέπει να λαμβάνετε μισό γραμμάριο γαρίφαλου για κάθε δόση. Τη δεύτερη ημέρα, μια εφάπαξ δόση αυξάνεται σε 1 g, από τη δεύτερη ημέρα και μετά, πρέπει να λαμβάνεται 1, 5 g σκόνης. Δεν θα πρέπει πλέον να αυξήσετε την ποσότητα της συνταγογραφούμενης ουσίας. Η θεραπεία για την εξάλειψη της ελμινθίασης με γαρίφαλο διαρκεί 10 ημέρες.

Μπαχαρικά για την απομάκρυνση των σκουληκιών

Προσοχή! Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει έντονη δυσανεξία στο γαρίφαλο, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάσει πρήξιμο της στοματικής κοιλότητας. Επίσης, για καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος, συνιστάται να πίνετε τη σκόνη με μικρή ποσότητα καθαρού νερού.

Κορίανδρος κατά των σκουληκιών σε ενήλικες ασθενείς

Σε ορισμένες συνταγές για την εξάλειψη των ακαθαρσιών, συνιστάται απλά να προσθέσετε αυτό το μπαχαρικό στα τρόφιμα, οι σαλάτες με κόλιανδρο είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Ωστόσο, για να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια γρήγορα και αποτελεσματικά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πιο δυνατή συνταγή. Επιτρέπει την προκαταρκτική φρύξη των σπόρων σε στεγνό τηγάνι για όχι περισσότερο από ένα λεπτό. Το κρύο μπαχαρικό στη συνέχεια αλέθεται σε μύλο καφέ και λαμβάνεται 1 g μετά ή κατά τη διάρκεια κάθε γεύματος. Δεν λαμβάνονται περισσότερα από τρία γραμμάρια δραστικού συστατικού την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί 9-14 ημέρες. Συνήθως 10 μέρες είναι αρκετές.

αλεσμένος κόλιανδρος κατά των παρασίτων

Προσοχή! Εάν ο ξηρός κόλιανδρος είναι δύσκολο να καταποθεί, μπορείτε επίσης να τον πιείτε με λίγο νερό. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, είναι καλύτερο να στραφείτε σε θεραπεία που χρησιμοποιεί κόλιανδρο ως μπαχαρικό για το κύριο πιάτο. Κατά προτίμηση με πράσινα λαχανικά.

Φυτικό φάρμακο για τη δηλητηρίαση από σκουλήκια

Τα βότανα θεωρούνται ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση των παθογόνων της ελμινθίασης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών που έχουν μολυνθεί από πολλαπλούς τύπους παρασίτων. Για θεραπεία χρησιμοποιούνται αψιθιά, τμήμα λουλουδιών τάνσυ, γαρίφαλο, φρέσκια μέντα, ριζώματα πικραλίδας, θυμάρι και βαλεριάνα. Όλα τα συστατικά λαμβάνονται σε αναλογία 3: 1: 3: 1: 2: 2: 2: 0, 5. Για τη μέτρηση, είναι καλύτερο να πάρετε μια κουταλιά της σούπας χωρίς διαφάνεια.

Βότανα για την απομάκρυνση των σκουληκιών

Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμειγνύονται καλά. Μετά από αυτό, δύο κουταλιές της σούπας του μείγματος χύνονται με 500 ml βραστό νερό, είναι καλύτερο να πάρετε νερό που έχει ήδη σταθεί για 5 λεπτά μετά το βράσιμο. Είναι σημαντικό να κρατήσετε τα βότανα σε θερμός για 45 λεπτά. Εάν επιμείνετε, η συλλογή φιλτράρεται και λαμβάνεται σε ίσα μέρη όλη την ημέρα. Η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί για 10 ημέρες.

Προσοχή! Λόγω του μεγάλου αριθμού βοτάνων, αξίζει τον κόπο να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ανεκτά. Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ανεπιθύμητη αντίδραση, ειδικά στον αντίστοιχο συνδυασμό συλλογής. Απαιτείται ένα αντιισταμινικό ταχείας δράσης για τον αποκλεισμό επικίνδυνων συνεπειών και, εάν είναι απαραίτητο, για την άμεση αντιμετώπιση τους.

Έγχυμα κρεμμυδιού κατά της ελμινθίασης

Η δύναμη αυτής της μεθόδου θεραπείας είναι η δυνατότητα μιας μόνο εφαρμογής. Για θεραπεία, πρέπει να πάρετε ένα μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 100-120 g, μετά το οποίο πρέπει να ξεπλυθεί καλά και να ψιλοκομιστεί.

Κρεμμύδια για την απομάκρυνση των παρασίτων

Η μάζα κρεμμυδιού τοποθετείται σε ένα ποτήρι ζέσεως και χύνεται με 200 ml νερό, θα πρέπει να είναι περίπου 70-80 μοίρες. Το μείγμα εγχύεται όλη τη νύχτα, αλλά όχι λιγότερο από 8 ώρες. Μετά από αυτό, όλα τα σωματίδια πολτού κρεμμυδιού φιλτράρονται. Η πλήρης κατανάλωση του βάμματος απαιτείται 30 λεπτά πριν το πρωινό. Εάν η κατάσταση του ασθενούς δεν βελτιωθεί εντός 7 ημερών, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί.

Προσοχή! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο με τον ίδιο τρόπο. 2-3 σκελίδες σκόρδο παρασκευάζονται επίσης στην ίδια ποσότητα νερού για ένα βράδυ. Χρειάζεται να πιείτε μόνο μία φορά το συμπύκνωμα. Η επαναλαμβανόμενη θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι νωρίτερα από 7 ημέρες μετά τη διαδικασία.

Πικραλίδα και κολλιτσίδα κατά της ελμινθίασης σε ενήλικες

Για να φτιάξετε το φάρμακο σε ίσες αναλογίες, είναι απαραίτητο να αναμίξετε τις θρυμματισμένες ρίζες της πικραλίδας και της κολλιτσίδας. Μια κουταλιά της σούπας πρώτες ύλες βράζεται σε 200 ml βραστό νερό για 5-7 λεπτά. Δεν χρειάζεται να επιμείνετε στον ζωμό, μπορεί να φιλτραριστεί αμέσως και να πιει εντελώς μετά το πρωινό ή το βραδινό. Για πιο ευχάριστη γεύση, επιτρέπεται επίσης να προτηγανιστούν οι ρίζες σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν τα υλικά. Η διάρκεια της θεραπείας δεν είναι μεγαλύτερη από 5 ημέρες.

Μελιόνερο κατά των σκουληκιών

Απαγορεύεται αυστηρά η προετοιμασία ενός τέτοιου φαρμάκου εκ των προτέρων, καθώς μετά από μισή ώρα θα συσσωρευτεί υπεροξείδιο σε αυτό, το οποίο θα μειώσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να πάρετε 200 ml ζεστού νερού στους 40-60 βαθμούς και να διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μόνο φυσικό μέλι σε αυτό. Το φάρμακο λαμβάνεται το πρωί πριν από το πρωινό και το βράδυ μία ώρα πριν τον ύπνο. Η θεραπεία διαρκεί 14 ημέρες.

Προσοχή! Όταν χρησιμοποιείτε μέλι, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε το οίδημα, αφού θα πίνετε πολλά υγρά πριν τον ύπνο. Το συστατικό του μελιού αφαιρεί το φορτίο από τα νεφρά, κάτι που τελικά βελτιώνει τη λειτουργία τους και βοηθά στην απαλλαγή από το υπερβολικό νερό από το σώμα.

Έγχυμα βρώμης κατά των ελμινθών

Για να προετοιμάσετε το προϊόν, δεν χρειάζεται να πάρετε τις νιφάδες, αλλά τους ίδιους τους κόκκους. Προπλένονται καλά και μετά στεγνώνουν σε χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Είναι σημαντικό το πλιγούρι να είναι στεγνό, το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από αυτό. Το προϊόν στη συνέχεια αλέθεται σε σκόνη σε μύλο καφέ.

Βρώμη από παράσιτα

Για μία επέμβαση, λαμβάνονται 2 κουταλιές της σούπας σκόνη, στην οποία ρίχνετε 500 ml βραστό νερό και επιμένετε για τέσσερις ώρες σε ένα θερμός ή κάτω από ένα σφιχτό καπάκι. Είναι απαραίτητο να λαμβάνετε 100 ml έγχυμα πλιγούρι βρώμης τρεις φορές την ημέρα μία ώρα πριν από τα γεύματα. Η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί για 14 ημέρες, προσαρμόζοντας επιπλέον την εργασία του γαστρεντερικού σωλήνα και απομακρύνοντας τις επιβλαβείς ουσίες από το σώμα.

Μηλόξυδο για την ελμινθίαση σε ενήλικες

Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε όχι μόνο από έναν τύπο μόλυνσης από σκουλήκια, αλλά και από διάφορους τύπους παρασίτων. Για τη θεραπεία 200 ml ζεστού νερού, πρέπει να βράσει, πρέπει να πάρετε 5 ml μηλόξυδο. Συνιστάται να πίνετε ένα τέτοιο διάλυμα μετά το πρωινό και το δείπνο. Η συνιστώμενη διάρκεια θεραπείας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 10 ημέρες. Συνιστάται επίσης ο συνδυασμός διαλυμάτων ξιδιού ταυτόχρονα με τη λήψη ενός βάμματος κρεμμυδιού ή σκόρδου. Αυτός ο συνδυασμός αυξάνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα κατά δύο έως τρεις φορές.

Μηλόξυδο για σκουλήκια

Snake Highlander για σκουλήκια και εντερικές παθήσεις

Αυτή η λαϊκή θεραπεία είναι εξαιρετική για καταστάσεις όπου η προσβολή από παράσιτο συνοδεύεται από σοβαρή διάρροια. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να πάρετε 2 g του φιδιού ορειβάτη, να συνδυάσετε με δύο κουταλιές της σούπας Potentilla και να πάρετε το μέρος της ρίζας. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό το μείγμα απαιτεί επίσης την προσθήκη δύο κουταλιών της σούπας από το φυλλώδες μέρος του plantain, πρέπει να στεγνώσει. Μετά από αυτό, όλα τα συστατικά αναμιγνύονται καλά και μια κουταλιά της σούπας χύνεται με 0, 2 λίτρα βραστό νερό. Η συλλογή διατηρείται κάτω από το καπάκι για μισή ώρα. Το φάρμακο λαμβάνεται 50 ml έως και 4 φορές την ημέρα. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό 40-60 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η θεραπεία θα συνεχιστεί μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα της διάρροιας, αλλά όχι για περισσότερο από 10 ημέρες.

Προσοχή! Όταν χρησιμοποιείτε φάρμακα από ένα φαρμακείο για την καταστολή της διάρροιας, είναι καλύτερο να μειώσετε τη δόση του αφεψήματος στο μισό. Αυτό θα αποτρέψει την ανάπτυξη του αντίθετου αποτελέσματος με τη μορφή σοβαρής δυσκοιλιότητας.

Τι μπορεί να συνδυαστεί με λαϊκές θεραπείες

Οι λαϊκές θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν με φαρμακευτικά σκευάσματα που συνταγογραφούνται από ειδικό.

Προσοχή! Τέτοιοι συνδυασμοί είναι καλά ανεκτοί από τους ασθενείς, καθώς τα προϊόντα φαρμακείου δεν περιέχουν ουσίες που χρησιμοποιούνται σε οικιακές συνταγές. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούν να αποκλειστούν μεμονωμένες αντιδράσεις του οργανισμού με αυξημένη ευαισθησία.

Στα πρώτα σημάδια της ελμινθίασης, θα πρέπει να γίνει εξέταση αίματος ή κοπράνων για τον εντοπισμό του παθογόνου, αν είναι δυνατόν. Μια εξέταση αίματος είναι πιο ακριβής, καθώς σας επιτρέπει να προσδιορίσετε αμέσως τον τύπο των ελμινθών και τον βαθμό μόλυνσης στον ασθενή. Εάν ο διορισμός λαϊκών θεραπειών δεν έδωσε αξιοσημείωτο αποτέλεσμα και η γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς επιδεινωθεί απότομα, τότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν θεραπευτή και να επιλέξετε ένα καλό και ασφαλέστερο φάρμακο φαρμακείου. Εάν είναι απαραίτητο, οι θεραπείες στο σπίτι μπορούν να συνδυαστούν με συμβατικές, οι οποίες μόνο θα επιταχύνουν την ανάρρωση.