Λαϊκές θεραπείες για παράσιτα

Παράσιτα στα έντερα, τα οποία μπορούν να εξαλειφθούν με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να χρησιμοποιήσουμε λαϊκές θεραπείες για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα. Δυστυχώς, πολλοί ασθενείς αναζητούν ιατρική βοήθεια πολύ αργά χωρίς να δίνουν τη δέουσα προσοχή στη διάγνωση και τη θεραπεία του προβλήματος. Εν τω μεταξύ, τα παράσιτα που ζουν στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλούν μεγάλη ζημιά στην υγεία του και επιδεινώνουν σημαντικά την ευημερία του.
Τύποι παρασίτων

Η ιατρική γνωρίζει περισσότερους από 250 τύπους παρασιτικών οργανισμών από τους οποίους υποφέρουν οι άνθρωποι. Τα παράσιτα διαφέρουν ως προς τη δομή, το μέγεθος, τον προτιμώμενο εντοπισμό στο ανθρώπινο σώμα και τις κλινικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της μόλυνσης. Όλοι όμως έχουν ένα κοινό: τη διατροφή σε βάρος του χρήστη. Τα παράσιτα που ζουν στο γαστρεντερικό σωλήνα είναι ιδιαίτερα επιβλαβή.

Από αυτά τα πιο συνηθισμένα:

 1. Στρογγυλά σκουλήκια που προκαλούν ασκαρίαση. Είναι ένα ευρέως διαδεδομένο παράσιτο (σύμφωνα με στατιστικές, περίπου 50 εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης διαγιγνώσκονται παγκοσμίως κάθε χρόνο). Ο βιότοπος του σκουληκιού στο ανθρώπινο σώμα είναι το λεπτό έντερο. Το μήκος ενός ενήλικα μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά.
 2. Το αγκυλόστομο είναι ένας στρογγυλός σκώληκας που ζει επίσης στο έντερο. Είναι ευρέως διαδεδομένο στον πληθυσμό των τροπικών χωρών.
 3. Το Giardia είναι ένα πρωτόζωο που ζει και δρα στο ανθρώπινο ήπαρ. Είναι συχνότερα σε μικρά παιδιά.
 4. Φαρδιά ταινία - ταινία που μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα. Η διάρκεια ζωής του είναι έως και 25 χρόνια. Ζει στο λεπτό έντερο.
 5. Το Pinworm είναι ένας μικρός στρογγυλός σκώληκας (λιγότερο από 1 cm) που επίσης παρασιτεί στο ανθρώπινο έντερο.
 6. Οι τοξοκάρδες είναι έλμινθες που προκαλούν σοβαρές ασθένειες με συμπτώματα αλλεργίας. Αυτά τα παράσιτα συχνά επηρεάζουν παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 4 ετών.
 7. Αλυσίδα (μοσχάρι και χοιρινό) - μακριές (4-10 m) ταινίες. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, οι ενήλικες μπορούν να φτάσουν την ηλικία των 20 ετών.

Συχνά, η μόλυνση με παράσιτα συμβαίνει λόγω κακής προσωπικής υγιεινής και παραβίασης των κανόνων τεχνικής μαγειρέματος.Όσοι ξεχνούν τακτικά να πλένουν τα χέρια τους, τα φρούτα ή τα λαχανικά τους διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Όταν χρησιμοποιείτε κακώς παρασκευασμένα ζωικά προϊόντα, ειδικά κρέας, υπάρχει κίνδυνος να εισέλθουν αυγά ελμινθών στο σώμα.

Μια άλλη κοινή οδός μόλυνσης είναι η επαφή με κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των γατών. Να θυμάστε ότι μετά την επικοινωνία μαζί τους, πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και να μην φιλάτε ποτέ τα ζώα.

Είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο τύπος του οργανισμού που έχει εγκατασταθεί στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα αφού περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις. Στη συνέχεια, ο θεράπων ιατρός συνταγογραφεί ειδική θεραπεία, αν και πολλοί ασθενείς προτιμούν να απαλλαγούν από τα παράσιτα στο σώμα με λαϊκές θεραπείες.

Συμπτώματα μόλυνσης

Ποια σημάδια υποδηλώνουν ότι «απρόσκλητοι επισκέπτες» έχουν εμφανιστεί στο γαστρεντερικό σωλήνα και αναζητούν την κατάλληλη θεραπεία; Οι κλινικές εκδηλώσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον βαθμό ανάπτυξης της νόσου, τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος και τον τύπο του παρασίτου. Συνήθη συμπτώματα είναι:

 • επαναλαμβανόμενες κρίσεις ναυτίας ή εμέτου.
 • γενική αδυναμία και αυξημένη κόπωση.
 • Ζάλη;
 • μια απότομη αλλαγή στο βάρος (τόσο απώλεια βάρους όσο και αύξηση βάρους).
 • Δυσφορία και πόνος στην επιγαστρική περιοχή.
 • Ασθένεια του εντέρου (διάρροια ή δυσκοιλιότητα).
 • Επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών.

Τα παράσιτα που μολύνουν το ανθρώπινο σώμα τρέφονται με τους ιστούς και τα θρεπτικά συστατικά του στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, δεν λαμβάνει την απαιτούμενη ποσότητα χρήσιμων μικρο και μακροστοιχείων, γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί σε επιδείνωση της γενικής κατάστασης. Αφού πραγματοποιήσετε εργαστηριακές εξετάσεις, μπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να αρνηθείτε τη μόλυνση με παράσιτα.

Θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Η εξάλειψη των παρασίτων με λαϊκές θεραπείες βασίζεται στην ειδική δράση ορισμένων ουσιών, κυρίως φυσικής προέλευσης. Πριν ξεκινήσετε μια τέτοια θεραπεία, είναι χρήσιμο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση αυτής ή αυτής της μεθόδου.

Η μέθοδος της Χίλντα Κλαρκ

Η Hilda Clarke ήταν μια διάσημη γιατρός και επιστήμονας με ειδίκευση στην παρασιτολογία. Πίστευε ότι οι περισσότερες από τις κοινές και δύσκολα αντιμετωπίσιμες ασθένειες οφείλονταν σε μόλυνση με παθογόνα. Ως εκ τούτου, ανέπτυξε τον δικό της μοναδικό τρόπο καταπολέμησης των ανθρώπινων παρασίτων, ο οποίος είναι πλέον γνωστός παγκοσμίως.

Η μέθοδος συνίσταται στη χρήση ενός ειδικού συμπλέγματος φυτικών φαρμάκων. Έχει τρία συστατικά:

 • αλκοολούχο βάμμα από το κέλυφος ενός άγουρου καρυδιού (εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αντικατασταθεί με ένα "βάλσαμο φαρμακείου" με παρόμοια σύνθεση και ενεργά συστατικά).
 • Αψιθιά (ξηρά πρώτες ύλες);
 • Αλεσμένα γαρίφαλα, γνωστά ως αρωματικά μπαχαρικά και πωλούνται σε παντοπωλεία (μπορούν να αλεσθούν σε μύλο καφέ, μύλο ή γουδί).

Για να φτιάξετε ένα βάμμα που θα εξαφανίσει τα παράσιτα στο σπίτι, θα χρειαστείτε πράσινα κοχύλια από 15 άγουρα καρύδια. Πλένονται, χύνονται σε 0, 5 λίτρα. Βότκα ή φαρμακευτικό αλκοόλ, το οποίο πρέπει πρώτα να αραιωθεί στους 45-50 °. Η σύνθεση που προκύπτει πρέπει να εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως (π. χ. σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό) για 30 ημέρες. Το τελικό προϊόν αποθηκεύεται μόνο σε σκοτεινό μέρος.

Αυτό το βάμμα (ή βάλσαμο) πρέπει να λαμβάνεται το πρωί πριν από το πρώτο σας γεύμα. Την πρώτη ημέρα, 1 σταγόνα του φαρμάκου αραιώνεται σε 100 ml κρύου νερού και πίνεται και στη συνέχεια συνταγογραφείται για αύξηση της δόσης σταγόνα σταγόνα κάθε μέρα. Μετά από 6 ημέρες και μετά θα πρέπει να παίρνετε ήδη 2 κουταλάκια του γλυκού. Η πορεία της θεραπείας είναι ένα έτος, αν και ο θάνατος των παρασίτων συμβαίνει νωρίτερα.

Η ξηρή αψιθιά λαμβάνεται το βράδυ πριν από το δείπνο με τη μορφή σκόνης, η οποία ξεπλένεται με ένα ποτήρι νερό. Πρόγραμμα υποδοχής:

 • 1η, 3η, 5η, 7η, 9η, 11η ημέρα - (0, 2-0, 3 g) πρώτες ύλες.
 • 2. (0, 4-0, 6 g), 4. (0, 6-0, 9 g), 6. (0, 8-1, 2 g), 8. (1-1, 5 g), 10. (1, 2-1, 8 g) και 12. (1, 4-2, 1).

Μετά από αυτό, η αψιθιά λαμβάνεται προληπτικά για ένα χρόνο σε ελάχιστη δόση καθημερινά πριν από το τελευταίο γεύμα (1, 4-2, 1 g).

Τα αλεσμένα γαρίφαλα πρέπει να πίνονται μισή ώρα πριν από τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα. Την πρώτη ημέρα - μισό γραμμάριο, τη δεύτερη - 1 g, και από 3 έως 10 ημέρες - ενάμισι γραμμάριο. Μετά από 10 ημέρες, λαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα για ένα χρόνο για να εδραιωθεί το αποτέλεσμα.

Τροϊτσέτκα

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους είναι να χρησιμοποιήσετε μια άλλη τριάδα φυτικών συστατικών. Είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες της κεντρικής ζώνης, όπου οι καρυδιές δεν φυτρώνουν και οι άγουροι καρποί της μπορεί να είναι προβληματικοί να ληφθούν. Το Tansy παίρνει τη θέση του σε αυτή τη συνταγή.

Για θεραπεία θα χρειαστείτε:

 • ξηρό τάνσυ - 100 g;
 • ξηρή αψιθιά - 25 g;
 • Γαρύφαλλο, αλεσμένο - 50 g.

Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμειγνύονται καλά και να φυλάσσονται σε στεγνό ποτήρι σε σκοτεινό μέρος. Μια εφάπαξ δόση αυτού του μείγματος είναι 1, 75 γραμμάρια. Το Tansy είναι αρκετά δηλητηριώδες, επομένως είναι σημαντικό να προσδιορίσετε με ακρίβεια την ποσότητα του φαρμάκου που θα λάβετε και αυτό θα απαιτήσει ζυγαριά φαρμακείου.

Την πρώτη ημέρα, το φάρμακο λαμβάνεται μόνο το πρωί, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Στο δεύτερο - πριν από το πρωινό και το δείπνο. Την τρίτη και μετά - 3 φορές την ημέρα (πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο). Η διάρκεια της θεραπείας είναι συνήθως μόνο μία εβδομάδα. Αντενδείξεις: γαστρικό έλκος, διαβρωτική γαστρίτιδα.

Μια εναλλακτική συνταγή για «τρίδυμα»

Αυτή είναι μια άλλη αρκετά αποτελεσματική θεραπεία για τον έλεγχο των παρασίτων. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να πάρετε:

 • Σπόροι κύμινο - 1 μέρος?
 • Λουλούδια κατιφέ ("ιατρικοί κατιφέδες") αλεσμένα - 2 μέρη.
 • θρυμματισμένο ρίζωμα του κοινού καλαμιού - 1 μέρος.

Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμειγνύονται καλά. Αυτό το φυσικό παρασκεύασμα χρησιμοποιείται στην ίδια δοσολογία και σύμφωνα με το ίδιο σχήμα με την κλασική τριάδα.

Άλλοι δημοφιλείς τρόποι για την καταπολέμηση των παρασίτων

Στη λαϊκή ιατρική, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στα έντερα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούνται διάφορες ουσίες, οι πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς από τις οποίες είναι:

 1. Διατροφικός τόνος, λευκός ή μπλε-λευκό (διατίθεται από το φαρμακείο σας). Μια τέτοια αντιπαρασιτική θεραπεία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για ασθενείς με αυξημένη γαστρική οξύτητα.

  Για θεραπεία, είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα διάλυμα αργίλου σε ένα ποτήρι νερό. Μετά από ενδελεχή ανάδευση, το παρασκεύασμα πρέπει να καθίσει μέχρι τα ιζήματα να καθίσουν στον πάτο και να μοιάζουν με γάλα στην εμφάνιση. Αυτή η λαϊκή ιατρική λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα - το πρωί 20 λεπτά πριν από τα γεύματα και το βράδυ πριν από τον ύπνο. Στην περίπτωση αυτή, το ίζημα δεν χρησιμοποιείται.

  Η διάρκεια της θεραπείας είναι συνήθως 30 ημέρες. Ταυτόχρονα, ο πηλός είναι ένα καλό προσροφητικό που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το ανθρώπινο σώμα.

 2. Η κανέλα είναι ένα πολύ γνωστό μπαχαρικό που τα περισσότερα παράσιτα του γαστρεντερικού σωλήνα δεν μπορούν να ανεχθούν. Για να αποφευχθεί η μόλυνση με αυτά, το μπαχαρικό προστίθεται σε μούσλι, επιδόρπια και καφέ. Για θεραπεία, λαμβάνεται σε μικρή δόση (περίπου 1/8 κουταλάκι του γλυκού) δύο έως τρεις φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν από τα γεύματα για ένα μήνα.
 3. Επεξεργασμένη κηροζίνη (στάζει σε ένα κομμάτι ραφιναρισμένης ζάχαρης και τρώγεται). Θα πρέπει να ξεκινήσετε με 2-3 σταγόνες και σταδιακά να αυξήσετε τη δόση σε 1 κουταλάκι του γλυκού. Το φάρμακο λαμβάνεται επίσης το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα. Η πορεία της θεραπείας είναι ένας μήνας.
 4. Βότανα όπως η αψιθιά, το tansy και το yarrow. συμπεριλαμβανομένων των προσυσκευασμένων χρεώσεων που πωλούνται στο φαρμακείο. Πρέπει να παρασκευάζονται και να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τη θεραπεία με λαϊκές θεραπείες με μεγάλη ευθύνη. Ορισμένες μέθοδοι έχουν αντενδείξεις, όπως: Β. Εγκυμοσύνη. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αλκοολούχα βάμματα. Μια ειδική ομάδα κινδύνου περιλαμβάνει άτομα που είναι αλλεργικά σε ορισμένα είδη φυτών και έχουν ατομική δυσανεξία.

Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να απαλλάξετε το σώμα σας από τα παράσιτα χωρίς να καταφύγετε σε φαρμακολογικά φάρμακα. Εάν η πάθηση δεν έχει ανακουφιστεί, αξίζει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να επιλέξετε την παραδοσιακή μέθοδο θεραπείας.