Πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια και άλλα παράσιτα στο σπίτι

Σκόρδο και κρεμμύδι για να αφαιρέσετε τα σκουλήκια

Μερικοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο σπίτι, επειδή σήμερα υπάρχει υψηλός επιπολασμός της ελμινθίασης στον πληθυσμό.

Πόνος στην κοιλιά με παράσιτα

Τα παράσιτα εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους. Σε όλη τη ζωή, τα σκουλήκια απελευθερώνουν τοξίνες. Όσο ισχυρότερη είναι η μόλυνση, τόσο πιο έντονα είναι τα συμπτώματα και τόσο μεγαλύτερες είναι οι βλαβερές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα σκουλήκια προκαλούν μεγάλη βλάβη στον οργανισμό, η θεραπεία των οποίων μπορεί να γίνει καλύτερα στο σπίτι.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα: η χρήση σπόρων κολοκύθας

Στο ανθρώπινο σώμα, ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή και την ανάπτυξη των σκουληκιών. Οι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί. Τα προβλήματα αυτά εκτίθενται κυρίως στα παιδιά, αφού συχνά δεν τηρούν την προσωπική υγιεινή. Αλλά και οι ενήλικες μπορούν επίσης να κολλήσουν σκουλήκια. Τα παράσιτα εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα μέσω του εδάφους και του νερού, όπου μπορούν να βρεθούν αυγά σκουληκιών, μέσω επαφής με μολυσμένα άτομα, ζώα, κατανάλωση κρέατος, ψαριού, πουλερικών που δεν έχουν υποστεί κακή θερμική επεξεργασία, καθώς και κακώς πλυμένα λαχανικά, φρούτα και άλλα προϊόντα διατροφής . . Τα σκουλήκια είναι επικίνδυνα γιατί παρασιτούν στα έντερα, τους ιστούς, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο, το ήπαρ και τα λεμφαγγεία, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές που απειλούν τη ζωή.

Πονοκέφαλος από παράσιτα

Λίγο μετά τη μόλυνση, οι άνθρωποι εμφανίζουν:

 • επιδείνωση της υγείας?
 • Πονοκέφαλο;
 • ναυτία;
 • πόνος στις αρθρώσεις;
 • αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος?
 • Πυρετός
 • αδυναμία;
 • Υπνηλία;
 • εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων.
 • Κατάθλιψη.

Με ελμινθικές εισβολές, εκδηλώνεται μια τοξική επίδραση, μειώνεται η ανοσία, εμφανίζονται παροξύνσεις χρόνιων ασθενειών, καθώς και φλεγμονώδεις διεργασίες. Τα πιο επικίνδυνα σκουλήκια για εγκύους. Εάν εντοπιστούν παράσιτα σε ένα παιδί, όλη η οικογένεια πρέπει να υποβληθεί σε προφύλαξη. Ταυτόχρονα, πρέπει να τηρείτε τη συμβουλή ενός γιατρού σχετικά με τη λήψη φαρμάκων και να λαμβάνετε λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια από το σώμα. Ένας πολύ αποτελεσματικός και αποδεδειγμένος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα είναι η χρήση κολοκυθόσπορων. Πλεονεκτήματα της μεθόδου:

 • Φιλικότητα προς το περιβάλλον;
 • Ασφάλεια;
 • φτηνός;
 • Εύκολο στην προετοιμασία?
 • ευχάριστη γεύση.

Οι σπόροι δεν παρουσιάζουν τοξικές επιδράσεις, επομένως η μέθοδος είναι καλή για παιδιά και έγκυες γυναίκες λόγω της ασφάλειάς της. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι θρυμματίζονται σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπούνται με μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το φάρμακο λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Οι σπόροι μπορούν να καβουρδιστούν σε ένα τηγάνι. Οι ακατέργαστοι αποφλοιωμένοι και θρυμματισμένοι σπόροι συνδυάζονται με βρασμένο νερό, αναδεύονται, το υγρό εξατμίζεται, φιλτράρεται και λαμβάνεται για επεξεργασία. Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν το αμινοξύ κουκουρβιτίνη, το οποίο μπορεί να σκοτώσει τα παράσιτα. Όποιος καταναλώνει αυτή την ουσία σε επαρκή ποσότητα θα την ξεφορτωθεί ξανά.

Λαϊκοί τρόποι αντιμετώπισης των σκουληκιών

Η παραδοσιακή ιατρική έχει τεράστια αποθέματα, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσματικών θεραπειών κατά των παρασίτων. Τα φυσικά συστατικά είναι τα καλύτερα φάρμακα που μπορούν να απαλλαγούν από τα παρασιτικά σκουλήκια γρήγορα και με ασφάλεια. Τα φύλλα καρυδιάς δίνουν καλό αποτέλεσμα στη θεραπεία. Μπορούν να θεραπεύσουν έναν ενήλικα και ένα παιδί εάν στεγνώσουν, ρίξτε βραστό νερό, επιμείνετε και πίνουν σε μικρές μερίδες. Μια πολύ γνωστή μέθοδος που χρησιμοποιεί το elecampane. Τα ριζώματα του φυτού επιμένουν και πίνουν για αρκετές ημέρες στη σειρά. Το τάνσυ και η αψιθιά χρησιμοποιούνται ευρέως στη λαϊκή ιατρική, από την οποία παρασκευάζονται φαρμακευτικά αφεψήματα, αφεψήματα, πίνονται ή χρησιμοποιούνται για κλύσματα.

Αφαιρέστε τα σκουλήκια από το σώμα με τη βοήθεια του σκόρδου. Τα μικρά γαρίφαλά του τρίβονται, περιχύνονται με χλιαρό γάλα και πίνονται. Ζεστά αφεψήματα σκόρδου χρησιμοποιούνται για τον κλύσμα, για σκουλήκια καρφίτσας, μια σκελίδα σκόρδο μπορεί να εγχυθεί στον πρωκτό. Οι ενήλικες τρώνε σκελίδες σκόρδου με γάλα, μετά το οποίο λαμβάνεται ένα καθαρτικό. Οι ασθενείς έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα από χυμό καρότου αναμεμειγμένο με ζάχαρη (μέλι) και μερικές σταγόνες λεμόνι. Αυτό το ρόφημα πίνεται με άδειο στομάχι το πρωί για αρκετές ημέρες. Στη θεραπεία των παρασίτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένα καρότα βρασμένα σε γάλα.

Η καρύδα έχει αντιελμινθική δράση. Η θεραπεία αυτής της μεθόδου δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία, χρήση δίαιτων και καθαρτικών. Η καρύδα πρέπει να σπάσει, όλο το υγρό και ο πολτός τρώγονται με άδειο στομάχι το πρωί. Επίσης, αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται όταν παρατηρείται μόλυνση με ταινία και Giardia. Καλά αποτελέσματα λαμβάνονται από τη χρήση του ελαίου από σπόρους κολοκύθας ως φάρμακο κατά των παρασίτων. Το καλύτερο προληπτικό μέτρο είναι η προσωπική υγιεινή, το πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό, το σχολαστικό πλύσιμο των λαχανικών και των φρούτων, το καλό μαγείρεμα κρέατος, πουλερικών, ψαριών, πόσιμο νερό που πληροί τις υγειονομικές προδιαγραφές. Για την πρόληψη χρησιμοποιούνται φάρμακα που συνιστά ο γιατρός, ομοιοπαθητική, βοτανοθεραπεία, διαιτοθεραπεία, φειδωλοί μέθοδοι.