Αποτελεσματικές θεραπείες για τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα - πώς και τι πρέπει να αντιμετωπιστεί

Σήμερα το φάρμακο περιέχει σημαντικό αριθμό φαρμάκων για την καταπολέμηση των παρασίτων, τόσο συγκεκριμένου όσο και ευρέος φάσματος δράσης. Πώς να κατανοήσετε την ποικιλία των ελμινθικών θεραπειών και να επιλέξετε την πιο κατάλληλη; Είναι προφανές ότι η επιλογή τέτοιων φαρμάκων απαιτεί μια ατομική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του οργανισμού, την πορεία της ελμινθίαση και τις συνακόλουθες ασθένειες. Οι ιατρικές συμβουλές και οι βασικές πληροφορίες για τα ναρκωτικά θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή και να αγοράσετε τα πιο αποδεκτά μέσα για τη θεραπεία των παρασίτων στο σώμα.

Συμπτώματα παρασιτικής εισβολής

Μερικές φορές μπορεί κανείς να ακούσει από ανθρώπους και μια τέτοια άποψη - γιατί να αφαιρέσετε τα παράσιτα όταν χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε προγράμματα απώλειας βάρους. Ωστόσο, τέτοια προγράμματα δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι συνήθως κοινά κουβέντα.

Στη φύση δεν υπάρχει οργανισμός που να ωφελείται από την παρασιτική δραστηριότητα των σκουληκιών που περιέχει. Αργά ή γρήγορα αυτή η δραστηριότητα οδηγεί στην καταστροφή των εσωτερικών οργάνων και στο θάνατο του ίδιου του οργανισμού, ο οποίος τροφοδοτεί το παράσιτο. Επομένως, η φυσική μας αποστροφή στα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση - είναι επιβλαβή και επικίνδυνα για εμάς.

Πώς εκδηλώνονται οι ελμινθίες; Τα συγκεκριμένα συμπτώματα εξαρτώνται από τον τύπο των παρασίτων που έχουν εγκατασταθεί στο σώμα, αλλά υπάρχουν επίσης κοινά συμπτώματα που είναι χαρακτηριστικά των περισσότερων ελμινθίαση:

 1. Αναιμία- η πλειονότητα των σκουληκιών που εντοπίζονται στο έντερο οδηγεί σε παραβίαση της σύνθεσης του αίματος, ιδιαίτερα της έλλειψης σιδήρου και άλλων τύπων αναιμίας.
 2. Στασιμότητα στους χολικούς αγωγούς(χολόσταση), η απόφραξη είναι συχνά το αποτέλεσμα της επιδείνωσης της περισταλτικότητας και της απόφραξης των χολικών αγωγών λόγω παρασιτικής εισβολής.
 3. CFS- μια κατάσταση γνωστή ως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η οποία συνοδεύεται από συναισθηματική αστάθεια, απώλεια συγκέντρωσης, διαταραχές μνήμης, άλματα στη θερμοκρασία του σώματος και συνεχή γενική αδυναμία, μπορεί επίσης να είναι ένα σήμα για την προστασία του σώματος από τα παράσιταγια δωρεάν.
 4. Ευερεθιστότητα, διαταραχές του ύπνουμε συχνές νυχτερινές ξύπνες προκαλούνται από τις προσπάθειες του σώματος να απαλλαγεί από παράσιτα και σκουλήκια.
 5. διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος (π. χ. απώλεια βάρους - λόγω της παρουσίας ενός "εσωτερικού καταναλωτή". Αυτό το γεγονός αποσυνδέει τον μύθο των πλεονεκτημάτων που υποτίθεται ότι μπορούν να αποκτηθούν από ανθρώπινα σκουλήκια.
 6. Προβλήματα του δέρματοςμπορεί να οφείλονται στην τοξική δραστηριότητα του οπίστρου, των μυκήτων, των λαμπλίων και άλλων πρωτοζωικών παρασίτων. Τις περισσότερες φορές εκφράζονται από κνίδωση, νευροδερματίτιδα, έκζεμα.
 7. Αλλεργικές αντιδράσειςπροκαλούν πεπτικές διαταραχές που ενεργοποιούν την ανοσολογική απόκριση του σώματος και οδηγούν σε αύξηση του επιπέδου των ηωσινοφίλων στο αίμα.
 8. Επιγαστρικά παράπονα και διαταραχές των κοπράνων(διάρροια) είναι συχνά σαφή σημάδια της παρουσίας σκουληκιών στο σώμα.
 9. Πόνος στις αρθρώσεις και στους μυςμπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης παρασίτων στο σώμα αναζητώντας ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για αυτά.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια της ελμινθίασης στα παιδιά είναι η διανοητική αναπηρία και η αναστολή της ικανότητας ομιλίας.

Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό και να δοκιμάσετε.

Παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας

Θεραπεία των παρασίτων στο σώμα με λαϊκές θεραπείες

Οι φυσικές θεραπείες από το οπλοστάσιο των λαϊκών μεθόδων για τη θεραπεία της ελμινθίαση, παρά την προφανή αβλαβή τους, απαιτούν προσοχή και προσοχή στη χρήση τους.

 1. Πρώτον, ορισμένα φυτά είναι δηλητηριώδη και η υπερβολική δόση τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή δηλητηρίαση και παρενέργειες.
 2. Δεύτερον, δεν είναι όλα τα φυτικά σκευάσματα κατάλληλα για ενήλικες και παιδιά.
 3. Είναι σπάνια δυνατό να θεραπευτεί τελικά η ελμινθίαση μόνο με τη βοήθεια λαϊκών μεθόδων.
Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με βασικές θεραπείες κατά όλων των ειδών των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα, οι λαϊκές συνταγές θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.

"μεμβράνες" καρυδιών

Οι βιολογικά δραστικές ουσίες που περιέχονται στα καρύδια συμβάλλουν στην ομαλοποίηση των μεταβολικών διεργασιών, στην εργασία του θυρεοειδούς αδένα και του γαστρεντερικού σωλήνα. Για να προετοιμάσετε την έγχυση, πρέπει να αλέσετε το περικάρπιο (μεμβράνες) των καρυδιών και να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας πρώτων υλών σε βρασμό 200 ml νερού. Πιείτε το κολλημένο και στραγγισμένο έγχυμα 1/2 φλιτζάνι με άδειο στομάχι.

Σπόροι κολοκύθας

Μια καλή και, προπαντός, φθηνή και προσιτή θεραπεία για τα παράσιτα είναι οι σπόροι κολοκύθας με πράσινο δέρμα. Αυτή είναι μια ειδική ποικιλία, οι σπόροι μιας τέτοιας κολοκύθας δεν καλύπτονται με σκληρό κέλυφος. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ελμινθίαση με αυτή τη θεραπεία; Οι σπόροι πρέπει να είναι προ-αποξηραμένοι στο φούρνο (όχι τα τηγανητά! ) Για να τους διευκολύνουν στο μάσημα και να τρώνε μια χούφτα σπόρους κάθε πρωί με άδειο στομάχι και να τους μασάμε καλά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 2 εβδομάδες. Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική για παιδιά. Για ένα μικρό παιδί, μπορείτε να αλέσετε τους σπόρους σε ένα μύλο κρέατος.

Φλούδες ροδιού

Μπορείτε να επεξεργαστείτε την ταινία αγωγού και τα σκουλήκια με φλούδες ροδιού. Κόψτε το δέρμα 1 ροδιού, αλέστε και ρίξτε 750 ml βραστό νερό, επιμείνετε και πιείτε ολόκληρη την έγχυση σε 3 διαιρεμένες δόσεις εντός 1, 5 ωρών. Πρέπει να πάρετε το φάρμακο με άδειο στομάχι και να πιείτε καθαρτικό μετά από 4 ώρες.

σκουλήκι

Αυτό είναι ίσως το φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό μέσο από το φαρμακείο των ανθρώπων για τον καθαρισμό του σώματος των παρασίτων, όπως ταινίες, γιγιαρδία και σκουλήκια. Επιπλέον, το wormwood είναι από καιρό γνωστό για τις στυπτικές του ιδιότητες. Για να προετοιμάσετε το ζωμό, μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο αψιθιάς πρέπει να παρασκευάζεται με 200 ml βραστό νερό, να βράσει για 2-3 λεπτά και να παραμείνει σε ηρεμία. Πιείτε το γεμισμένο ζωμό 1 κουταλιά της σούπας πριν από τα γεύματα.

Tansy λουλούδια

Η έγχυση Tansy αντιμετωπίζει τέλεια τα εντερικά παράσιτα και βοηθά επίσης στην αύξηση της έκκρισης των πεπτικών αδένων και στην παραγωγή χολής. Μια κουταλιά της σούπας λουλούδια πρέπει να παρασκευάζεται με 200 ml βραστό νερό και να αφήνεται για 1 ώρα. Η διηθημένη έγχυση πρέπει να πίνεται 1 κουταλιά της σούπας πριν από τα γεύματα.

Εκτός από τις παραπάνω συνταγές, συνιστάται τα γαρίφαλα, οι ρίζες και τα φύλλα πικραλίδας, κολλιτσίδα, τσουκνίδα, σκόρδο και κρεμμύδια να συμπεριλαμβάνονται συχνότερα στα τρόφιμα.

Δημοφιλή προϊόντα φαρμακείων

Τα κύρια κριτήρια για την επιλογή των αντιπαρασιτικών φαρμάκων είναι:

 • ένα είδος σκουλήκι;
 • ηλικία και βάρος του ασθενούς ·
 • Γενική κατάσταση του προσβεβλημένου οργανισμού.

Τα περισσότερα φάρμακα στα φαρμακεία αντενδείκνυνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, κατά τη διάρκεια μιας ιογενούς ή μολυσματικής νόσου στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Από σκουλήκια, σκουλήκια και λάμπια

Υπάρχουν περίπου 10 διαφορετικές θεραπείες για αυτόν τον τύπο ελμίνθου. Το πιο κατάλληλο θα προταθεί από έναν ειδικό.

Για σκουλήκια και αγκυλόστομα

Οι καρφίτσες, τα σκουλήκια, η τοξόκαρα και οι σκουλήκια αντιμετωπίζονται συχνότερα με μασώμενα δισκία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ειδική ανάρτηση.

Από βδέλλες και σκουλήκια

Αυτό το είδος περιλαμβάνει συκώτι συκώτι, πνεύμονα, αιλουροειδές και κινέζικο κτύπημα. Οι εξωεντερικές και εντερικές μορφές αντιμετωπίζονται με διαφορετικά φάρμακα.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι μόνο η σωστή επιλογή ενός φαρμάκου εγγυάται την αποτελεσματικότητά του. Εάν θέλετε να βρείτε την καλύτερη θεραπεία για τα παράσιτα, πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό, να δοκιμάσετε και να ακολουθήσετε ιατρικές συστάσεις.